Ο Χαφτάρ συμφώνησε σε εκεχειρία στη Λιβύη

Σε εκεχειρία στη Λιβύη συμφώνησε ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την κατάπαυση του πυρός, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», ανέφερε ο Μάας μετά από συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα ότι καμία πλευρά δεν θα μπορούσε να κερδίσει τη σύγκρουση με τη χρήση βίας και ότι οι συζητήσεις σχετικά με τη κατάσταση στη Λιβύη μετά τον πόλεμο, πρέπει να διεξαχθούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Εντός της ημέρας, ο Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Al-Hadath επικαλούμενο πηγές στον LNA.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία και η Τουρκία κάλεσαν τις αντιμαχόμενες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες στη Λιβύη και διαμεσολάβησαν για συνομιλίες μεταξύ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ και του Χαλίφα Χαφτάρ στη Μόσχα στις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η συνάντηση δεν κατέληξε σε επίσημη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.


Διάφορα Άρθρα