Ο Δκτης της Αντιτρομοκρατικής …»Ευτυχώς που προλάβαμε»

Καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, καθώς όπως ανέφεραν στις επίσημες ανακοινώσεις τους, οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο. «Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας των συλλήψεων.

Στη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν 2 άνδρες και 1 γυναίκα, έγιναν 15 προσαγωγές, 13 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, με τις βαλλιστικές εκθέσεις να δείχνουν ότι ένα από τα καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε σε 2 επιθέσεις των τρομοκρατών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στους 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, αλλά και σε ακόμη 2 πρόσωπα που αναζητούνται, ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα, ενώ η 39χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο χρησιμοποιήθηκαν και ευτυχώς που δεν σκότωσαν, αλλά τραυμάτισαν αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε:

Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα και δεν γνωρίζουμε πόσα αθώα θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει η χειροβομβίδ στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

Εκείνο που μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η ποσότητα και ισχύς των εκρηκτικών υλών που είχαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς που προλάβαμε».