Ο Εχθρός εντός των Πυλών ….Οργή των Εθνοφυλάκων για την επέκταση του ΚΥΤ Έβρου

Ασφαλείς πληροφορίες του www.pameevro.gr,  κάνουν λόγο έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Εθνοφυλάκων της περιοχής, αναφορικά με την απόφαση της επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο του Έβρου.

Συγκεκριμένα,  η επίμαχη απόφαση έχει προκαλέσει την οργή των εθνοφυλάκων της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν ότι τη στιγμή που υπερασπίζονται τη χώρα τους δημιουργείται πρόβλημα εκ των έσω.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, είναι αποφασισμένοι να παραδώσουν τον οπλισμό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Σημειώνεται πως τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει και ρεπορτάζ της ιστοσελίδας voria.gr.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια τρεις ημέρες προτού εκπνεύσει το 2020, θα δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.. Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Ταυτόχρονα, στην έκταση θα δημιουργηθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης –ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων –στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης και γραφείων φρουράς.

Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή, η οποία θα έχει περιμετρική περίφραξη, θα κατασκευαστεί επίσης δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως σε παρόμοια κίνηση ένδειξης διαμαρτυρίας είχαν προβεί τον Φεβρουάριο του 2020, οι Εθνοφρουροί της Χίου, αντιδρώντας στις τότε εξελίξεις με την «απόβαση» δύναμης των ΜΑΤ στο νησί για να βρεθεί απέναντι από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο Αίπος, με αποτέλεσμα δεκάδες εθνοφύλακες να επιχειρούν την παράδοση των όπλων στην 96 ΑΔΤ.