Ο Έλληνας Στρατηγός Δρίβας: Πρόβλεψε τη στάση της Ρωσίας, αλλά και την έκβαση του… Πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Απο τις αρχές του Οκτωβρίου ο Στρατηγός Δρίβας  είχε προβλέψει την έκβαση του Πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με  την Στρατιωτική Εμπλοκή της Τουρκίας και την απουσία της Ρωσίας που δεν έδειξε καν την αλληλεγγύη της στο έθνος των Αρμενίων!

Ο Στρατηγός είχε επισημάνει από στις αρχές  του Οκτωβρίου του 2020  την δύσκολη την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ επισήμανε πως η Ρωσία εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών στην παρουσία της στην Αρμενία.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, απαντώντας σε ερωτήματα του δημοσιογράφου Νίκου Λαδιανού για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Αντγος Χρήστος Δρίβας αναφέρθηκε στην απαράδεκτη εμπλοκή της Τουρκίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ που είναι η μόνη χώρα ,που δεν υποστηρίζει την επίλυση με διπλωματικά μέσα αλλά αντιθέτως παρακινεί το Αζερμπαϊτζάν σε ολοκληρωτικό πόλεμο, εκπατρισμό και εξόντωση των Αρμενίων.

Ταυτόχρονα δήλωσε συγκρατημένα απαισιόδοξος για την έκβαση των επιχειρήσεων δεδομένων των κολοσσιαίων επενδύσεων-συμφερόντων χωρών του δυτικού κόσμου στο Αζερμπαϊτζάν που έχει πλέον καταστεί τεράστιος ενεργειακός κόμβος αλλά και των πρωτόγνωρων, πολύπλοκων συμμαχιών που έχουν διαμορφωθεί με το Ιράν και τη Γαλλία να υποστηρίζουν την χριστιανική Αρμενία…

Αλλά και τη Ρωσία που έχει πουλήσει εξοπλισμούς στο Αζερμπαϊτζάν, μέλος της Ομάδας ΜΙΝΣΚ  φαίνεται να τηρεί στάση κατώτερη των περιστάσεων και να σιωπά, παρότι δεσμεύεται με σύμφωνο Αμυντικής Συνεργασίας και ασφάλειας με την Αρμενία,κατέληξε ο Στρατηγός

Σχόλιο: Αλήθεια πόσοι απο τους  Αξιωματικούς της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε γνώριζαν και ανάλυσαν τα Γεγονότα …Παρέχοντας με τις γνώσεις τους  περι «Στρατηγικής ανάλυσης» πληροφορίες στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Ελλάδος ;

 



Περισσότερα Άρθρα

  • ChrisCDDD

    Χωρίς να παραγνωριζω τις γνώσεις και την κριτική σκέψη – πρόβλεψη του στρατηγού, το αντίθετο μάλιστα, οι μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχη ήταν ορατές σε οποιονδήποτε παρακολουθούσε τα εκεί τεκταινομενα.
    Πολλοί παράγοντες καθόρισαν την στάση της Ρωσιας, η οποία ούτε ‘λιγη’, ούτε ‘προδοτικη’ ήταν. Ήταν απλώς κυνική, τασσομενη, μέσω ουδετεροτητας, υπέρ της ισχυρότερης, συνεργαζομενης και ευμενως ουδέτερης πλευράς (Αζερμπαϊτζάν – Τουρκία) και εναντιον, μέσω ουδετεροτητας, μιας εχθρικής, σαφως αδύναμης και δυστροπουσας πλευράς (Αρμενία).
    Κάποιοι παράγοντες ηταν:
    – Η άνοδος του ‘πορτοκαλι’ Πασινιαν, ευνουμενου της Δυσεως, νεόκοπου Σαλικασβιλι,
    – η ποικιλοτροπως ενθαρρυνομενη από την Δύση και τη νέα κυβέρνηση απομάκρυνση (έως αποστροφή) μεγάλων τμημάτων του αρμενικου πληθυσμού (ιδίως νεολαίας) από την Ρωσία,
    – η έντονη κατεύθυνση της νέας ηγεσίας προς Δυσμάς με ταυτόχρονες επικρίσεις προς Ρωσία,
    – οι κουφιες, όπως όλοι γνώριζαν και όπως αποδείχθηκε, δηλώσεις στήριξης εκ Δυσμων προς την Αρμενία, πολύ πριν την παρούσα κρίση, στις οποίες τόσα στήριζε ο, απεσταλμένος, Πασινιαν, και τις οποίες ο Πουτιν ήθελε να δείξει πόσο άδειες ησαν
    – η εντεινομενη στρατιωτική αδυναμία της Αρμενιας, εν μέρει και λόγω της σχετικής αδιαφορίας του ανίκανου Πασινιαν, καθως και η ενίσχυση αντιστοίχως του Αζερμπαιτζαν
    – η ανάγκη της Ρωσίας να δώσει ένα παράδειγμα ισχύος, άνευ κόπου, στην περιοχή – αφήνοντας έναν δυστροπουντα σύμμαχο να υποστεί καταστροφή – ως προειδοποίηση ότι η Δύση κείται μακράν.
    Οσοι θεωρούν ότι η Ρωσια έδειξε αδυναμία δεν ζουν απλώς σε άλλη περιοχή του πλανήτη αλλά… μάλλον σε άλλον πλανήτη και οι χώρες της περιοχής έλαβαν ήδη το μήνυμα της Μόσχας.
    Πιθανόν δε η Αρμενία να είχε αποφύγει τα χειρότερα (δηλαδή να είχε αποφύγει την εκκένωση του Αρτσαχ και να είχε συνετισθει, κατά Μοσχα) εάν είχε πέσει ο Πασινιαν μετά την ήττα. Πιθανόν, καθώς τότε η Μόσχα θα είχε συμφέρον να επιδείξει τις δυνατότητες, πολιτικής έστω, παρέμβασης της στην περιοχή (οχι ότι στερείται στρατιωτικών δυνατοτήτων εκεί, ενω οι Αζεροι δεν θα προκαλέσουν ανοικτά τους Ρώσους και οι Τούρκοι δεν τολμουν) διατηρώντας τον θυλακα του Αρτσαχ αυτόνομο. Μετά και το φόνο των Ρώσων στρατιωτών δέον όπως αναμένεται η στάση του Αλιγιεφ έναντι του Πουτιν να θυμίσει την στάση του Ερντογάν μετά την κατάρριψη στη Συρία.
    Προς αποφυγή παρεξηγησεων, θλιβομαι για την απώλεια τόσων ανθρώπων και των πατρογονικων εστιών των φίλων Αρμενιων στο Αρτσαχ. Ο Πασινιαν αποδείχθηκε ο μοιραίος άνθρωπος, όπως μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν στις χώρες τους και οι υπόλοιποι ‘πορτοκαλι’ απεσταλμένοι. Ουαι σε αυτούς που τους πιστεψαν – οι πατρωνες των γιαλαντζι ηγετών ούτε μπορούσαν αλλά ούτε καν ήθελαν, εξαρχης, να τους στηρίξουν ενάντια σε αυτούς που τους εστρεψαν.
    Άραγε οι Κουρδοι θα έχουν την ίδια μοίρα;