Την «υποψηφιότητά» του για την καρέκλα του κατοχικού ηγέτη υπέβαλε την Παρασκευή, εκτός από τους Ακιντζί, Ερχιουρμάν, Τατάρ, Ντενκτάς κι άλλους, ο Ερχάν Αρικλί. Μέλος της ψευδοβουλής και πρόεδρος του κόμματος των εποίκων, ο Αρικλί είναι γνωστός για την ακραία δράση του στα κατεχόμενα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, παρά το οδόφραγμα της Δερύνειας.
Ως γνωστόν, ο Αρικλί είχε τότε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δολοφόνων του, που μαζί με Τουρκοκύπριους και έποικους επιτέθηκαν στους μοτοσυκλετιστές με στόχο και σκοπό να σκοτώσουν.
Εναντίον του είχε εκδοθεί τότε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, ωστόσο έμεινε στα ράφια, με τέσσερις κυβερνήσεις και τρεις Γενικούς Εισαγγελείς να αγνοούν το αίτημα της οικογένειας για δικαίωση της θυσίας του 24χρονου Τάσου.
Με την «επανεμφάνιση» του Αρικλί, δημιουργείται η αφορμή ή η προϋπόθεση για την Κυπριακή Δημοκρατία να εξιλεωθεί για την εγκληματική αδιαφορία 24 και πλέον χρόνων. Οφείλει είτε να επανεκκινήσει τις διαδικασίες για έκδοση των δολοφόνων, είτε να απαντήσει γιατί αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της δικαιοσύνης. Ήταν και τούτο ένα απο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης;
Σχόλιο :Αυτό που μας εντυπωσιάζει δεν είναι φυσικά το θράσος του φονιά που θέλει να γίνει και ηγέτης, αλλά η άθλια στάση των κυπριακών αρχών.