Ο Ισραηλινός Στρατός παρουσίασε το «Drone Killer» των Ρωσικών Α/Α. συστημάτων S-300 και S-400 (video)

Η εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI) παρουσίασε ένα νέο μοντέλο Drone επονομαζόμενο  «ώς δολοφόνο των RADAR των S-300 & S-400» με το όνομα Mini Harpy.

Η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) έχει δημοσιεύσει online ένα  βίντεο που ονομάζει   το νέο Mini Harpy «καμικάζι».

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το νέο «διαθέσιμο» drone έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμήσει μια ποικιλία Ειδικών εχθρικών Όπλων .

Σε ένα  βίντεο παρουσιάζεται  σχετικά με το ρόλο των στόχων για επιλεγμένα κινητά ραντάρ, σχεδόν ένα προς ένα όπως ο ανιχνευτής παντός υψομέτρου 96Л6Ε στο πλαίσιο MZKT-7930, που χρησιμοποιείται στα ρωσικά πυραυλικά συστήματα s-300 και s-400.

Αν αυτό σημαίνει ότι το νέο όπλο  είναι «κλειδωμένο» για την καταστροφή των σταθμών ραντάρ, δεν είναι γνωστό.

Επί του παρόντος, οι πληροφορίες σχετικά με το νέο drone δεν είναι πολλές. Η εταιρεία προτείνει ότι το Mini Harpy ζυγίζει 45 κιλά, μπορεί να μείνει μέχρι και δύο ώρες και να διατηρήσει την επικοινωνία με τον χειριστή σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων.

Το βάρος της Βολίδας είναι 8 κιλά. Το νεο  drone εφοδιάζεται  με βάση τα πολεμοφόδια πυρομαχικά Harop και Harpy.

Η πρώτη εταιρία IAI  παρουσίασε  μια σειρά UAV αεροσκαφών – «kamikaze» τον Φεβρουάριο του 2016 στη διεθνή έκθεση αεροδιαστημικής βιομηχανίας Singapore Airshow 2016