Ο «Λόγος και το έργο του Ρήγα» στο Κοσσυφοπέδιο …Από Έλληνα Αξιωματικό

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου κοντά στους ορθόδοξους πληθυσμούς του Κοσσυφοπεδίου, σε συνεργασία με Βελεστινιώτη αξιωματικό του Στρατού

Πολυετείς δεσμοί φιλίας συνδέουν τον Δήμο Ρήγα Φεραίου με τον σερβικό λαό και ενισχύονται μέσα από συνεργασίες που έχουν ως επίκεντρο τον Ρήγα Φεραίο και το έργο του.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ειδικότερα, βρίσκεται κοντά στους ορθόδοξους πληθυσμούς του Κοσσυφοπεδίου και απέστειλε πρόσφατα, σε συνεργασία με Βελεστινιώτη αξιωματικό, σημαντικό αριθμό βιβλίων σε μοναστήρι της περιοχής, εις ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο της ηγουμένης, η οποία είναι απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιδιώκοντας τη διατήρηση των άριστων σχέσεων με τον σερβικό λαό που απορρέουν από τον διαχρονικό αγώνα και έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υλοποίησε σημαντική πρωτοβουλία.

Σε συνεργασία με τον δημότη Ρήγα Φεραίου  Δημήτριο Παπαγεωργίου, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου ως αξιωματικός παρατηρητής του ΝΑΤΟ, απέστειλε αριθμό βιβλίων των δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου και Νίκου Γεωργαλιού σχετικά με το έργο και τη δράση του Ρήγα Βελεστινλή καθώς και την περιοχή του Βελεστίνου στο μοναστήρι της Σοκόλιτσα ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το έργο της ηγουμένης του μοναστηριού Μητέρας Μακαρίας.

Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από την ηγουμένη η οποία ανέφερε πως το προαναφερθέν υλικό δεν θα κοσμήσει απλά τη βιβλιοθήκη του μοναστηριού, αλλά θα αποτελέσει αντικείμενο εκπαίδευσης προς τους Σέρβους πιστούς οι οποίοι θα μάθουν για το έργο του Ρήγα, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό τους άριστους δεσμούς φιλίας μεταξύ Σέρβων και Ελλήνων.

Επιμέλεια: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ απο το taxydromos.gr