Ο Ουκρανός Επισμηναγός (Ι) Βοροσίλοφ ο «Φονιάς των Drones» …Μια ανάσα μετά την εκτίναξη

Ο  Επισμηναγός Βοροσίλοφ απέκτησε φήμη «φονιά των drones» μετά την κατάρριψη σε διάστημα μίας εβδομάδας πέντε ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, από εκείνα που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις για επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών της πατρίδας του.

Ένα εξ αυτών, το τελευταίο που πετούσε ακόμη πάνω από τη Βινίτσια της κεντροδυτικής Ουκρανίας ήταν που κατέρριψε μετά από σφοδρή αερομαχία το αεροσκάφος του Βοροσίλοφ.

Θραύσματα χτύπησαν τον πιλότο στο μάγουλο, καθώς το MiG-29 στροβιλιζόταν προς το έδαφος, με τον Βοροσίλοφ να αρπάζει και να τραβά το μοχλό του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Ο ίδιος λέει ότι πρόλαβε, την ώρα που έπεφτε με το αλεξίπτωτο, να κρατήσει σταθερό το κινητό του και να τραβήξει τη selfie που ανήρτησε στο Instagram. «Θα το πω συνοπτικά», έγραψε στη λεζάντα. «Ουδείς και τίποτε μπορεί να μας λυγίσει!».

Έχοντας αναρρώσει πλήρως, ο Ουκρανός πιλότος επέστρεψε στους αιθέρες, σύμφωνα με το Forbes, για να συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας του.