Ο Τράμπ μας διαβεβαίωσε για την παραλαβή των F-35…Δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ!

Τσαβούσογλου : « Κανένα πρόβλημα» στην παραλαβή των πολεμικών αεροσκαφών F-35

« Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα αναγκαία βήματα  στην παράδοση των  Μαχητικών F-35. Δεν υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου

« Δεν  αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα  στην  παράδοση και παραλαβή των  πολεμικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στο περιθώριο των  δηλώσεων του  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του  σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

« Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα αναγκαία βήματα  στην παράδοση των  πολεμικών αεροσκαφών F-35. Δεν υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε ο υπουργός Τσαβούσογλου .

«Στην μελλοντική διαδικασία  δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αναφορικά με την παράδοση και παραλαβή των πολεμικών αεροσκαφών F-35.

Εμείς  αγοράζουμε τα F-35 για τη διασφάλιση της αεράμυνας της Τουρκίας. Δεν τα έχουμε αγοράσει  ως μια απειλή  εναντίον  μιας οποιασδήποτε  συμμαχικής χώρας» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Τσαβούσογλου  αξιολογώντας και τις  αντιρρήσεις  που προέρχονται  από την πλευρά των ΗΠΑ  σε ότι αφορά την αγορά του  αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία , είπε.. «Υπάρχει μία σοβαρή αντίρρηση  στο θέμα αγοράς των S-400 από τη Ρωσία.

Εμείς πρώτα τα ζητήσαμε  από τις ΗΠΑ. Δεν μας έδωσαν. Το πόσο δίκαιο είναι η συζήτησης του θέματος αυτή τη στιγμή ;.  ανάφερε ο Τούρκος  ΥΠΕΞ.