Ο Στρατηγός Claudio Graziano της Ε.Ε στην Κύπρο

Ο ρόλος της Κύπρου ως πυλώνα ασφάλειας στην περιοχή εκτιμάται πολύ στο διεθνές περιβάλλον, τόνισε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Στρατηγός Claudio Graziano, ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη στην Κύπρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγό Claudio Graziano είχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, στην παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη.

Ο  Στρατηγός  Graziano συναντήθηκε το πρωί στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ένωσης.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ είπε αρχικά πως ο χρόνος της επίσκεψης είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, η κρίση στη Συρία και το Ιράκ μαζί με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν χώρες της Αφρικής και της Ασίας, δημιούργησαν τη μεγαλύτερη μεταναστευτική ροή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπρόσθετα, είπε, οι ομάδες του Ισλαμικού Κράτους, μπορεί να εκμεταλλευτούν τα μεταναστευτικά ρεύματα και να εισάγουν τρομοκράτες σε χώρες μέλη της ΕΕ επηρεάζοντας την ασφάλεια.

«Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας στην Ευρώπη», είπε.

https://www.offsite.com.cy