Ο Στρατηγός Τσιτσικώστας έδειξε που το πάει στην Κύπρο…»Άπαντες Μαχητές»

Tην Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολήςΑυτοπροαιρέτως Αποθανούμεν». Κόρνου, η Ετήσια Βολή Ατομικού Τυφεκίου Ευγενούς Άμιλλας μεταξύ των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) της Εθνικής Φρουράς.

Η Βολή έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός από το 1995 και έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη πνεύματος ευγενούς άμιλλας και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ των ΤΕΘ.

Στη φετινή βολή συμμετείχε επίσης σκοπευτική ομάδα από το ΤΕΘ Διδυμότειχου, στο πλαίσιο της συνεργασίας και των επιχειρησιακών και άλλων δράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ της ΕΦ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Bολή, πραγματοποιήθηκε με σταθερά σκοπευτικά από την απόσταση των 300 μέτρων και με την ολοκλήρωσή, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 81 ΤΕΘ, την δεύτερη η ομάδα του 71 ΤΕΘ και την τρίτη η ομάδα του 32 ΤΕΘ.

Με το πέρας της βολής, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των διακριθέντων και επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την σημασία της αδιάλειπτης και ανιδιοτελούς προσφοράς των Εθνοφυλάκων στην εκπλήρωση της αποστολής της ΕΦ, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.

Τους ευχαρίστησε επίσης για την πολυετή εθελοντική υπηρεσία και αφοσίωσή τους προς την Πατρίδα και την ΕΦ, η οποία αντανακλά το ρητό που αναγράφεται στο έμβλημα της Εθνοφυλακής,

Σχόλιο :  O Στρατηγός Τσιτσικώστας ώς γνώστης των  Ειδικών Δυνάμεων και οπαδός του Ανταρτοπόλεμου έδειξε ακριβώς που το πάει στο νησί …’Όσοι μπορούν να φέρουν Όπλα θα γίνουν ΜαχητέςΠερισσότερα Άρθρα