Ο «Στρατός Σώζει»…Επί ποδός Πολέμου η ΣΜΥ στο Θεσσαλικό Κάμπο (φωτορεπορτάζ)

 

«Ο Στρατός Σώζει» είναι το μήνυμα που ΄πλανάται στα πλημμυρισμένα χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου και οι Κάτοικοι  ξεσπούν σε χειροκροτήματα ,όταν ο Ταξίαρχος της ΣΜΥ  φτάνει  κοντά τους ,πρώτος με τα Στελέχη του!!

Απο την πρώτη στιγμή που εντολή έφτασε στη ΣΜΥ  ενεργοποιήθηκαν άπαντες Επιτελείο ,Εκπαιδευτές , Στελέχη ,Σπουδαστές ακόμη και Πολιτικό προσωπικό να συνδράμουν τους Κατοίκους των Χωριών που έβλεπαν και άκουγαν τη βοή του Ποταμού να έρχεται !!

Οι  Χαρακτηριστικές εικόνες του «Φωτορεπορτάζ» δείχνουν το μέγεθος της Κατστροφής αλλά και τις απίστευτες δυνατότητες   της Σχολής που να σημειωθεί οτι πρόκειται για παραγωγή Σχολή και όχι για μάχιμη Μονάδα!

Ίσως η τοποθέτηση  τα τελευταία χρόνια ως Διοικητές της Σχολής Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων να έχει συμβάλει τα Μέγιστα  !!!

Οι Επιχειρήσεις είναι απο τα  Χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου και έγινε ταυτόχρονα στα χωριά  Μεγάλα Καλύβια , Λόγγος ,Μεταμόρφωση ,κεραμίδι ,Πηνειάδα ,Πολυθέα και σε ολόκληρο το Δήμο Φαρκαδώνας

Οι Περιπολίες εκτελέστηκαν με όλα τα μέσα νύχτα και ημέρα …Ενώ παντού υπήρχε Αξιωματικός υπεύθυνος

Πρώτος και μόνο ο Στρατός έφτασε στο  Χωριό και οι Κάτοικοι ξεσπούν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα …

Απεγκλωβισμός νύχτα και ημέρα στα χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου

Στρατιωτικά σωσίβια στους Κατοίκους που έσωσαν

Απίστευτο :44 Μεγάλες Σκηνές  να στεγαστούν ολόκληρες οικογένειες στήθηκαν στο Γήπεδο του Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδώνας απο τους Σπουδαστές της ΣΜΥ ...Σε χρόνο Ρεκόρ!

Ο Απεγκλωβισμός κατοίκου από κομάντος στη ζούγκλα  του ποταμού 

Ηλεκτροπαραγωγικά Ζεύγη μεταφέρθηκαν στα Ορεινά Χωριά και έδωσαν ρεύμα στους Κατοίκους  από Αξιωματικούς και Σπουδαστές της ΣΜΥ

Ενώ ο εφοδιασμός των κατοίκων  με νερό με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της Σχολής ήταν συνεχής και εποχούμενος την ώρα που οι απεγκλωβισμοί ήταν σε εξέλιξη!

Να επισημανθεί οτι η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών διέθεσε τουλάχιστον 2.000 μερίδες ζεστού φαγητού εκτός των άλλων τροφίμων μακράς διάρκειας!!Περισσότερα Άρθρα