Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας το ξεκαθάρισε …Οι ΤΕΔ θα παραμείνουν στο Ιντιμπ της Συρίας!

Ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Τζανίκλι δήλωσε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη Συρία έως ότου οι απειλές που προέρχονται από την συγκεκριμένη χώρα κατά της Τουρκίας εξαλειφθούν τελείως.

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Τζανίκλι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε ένα σχολείο στο Μπατούμι της Γεωργίας όπου μετέβη χτες το βράδυ προκειμένου να συμμετείχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την άφιξη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή μη διαμάχης στο Ιντλίμπ.

«Θα παραμείνουμε εκεί έως ότου εξαλειφθούν τελείως οι απειλές που προέρχονται από τη Συρία κατά της Τουρκίας» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Αφού επισήμανε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ανέφερε:

«Εκεί υπάρχει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός με τον οποίο ενεργούμε από κοινού. Δηλαδή είναι Σύριοι. Εκείνοι προασπίζονται οι ίδιοι τα δικά τους εδάφη. Και εμείς τους στηρίζουμε».

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη χτες από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώθηκε πως τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες αποτελούν μέρος της Δύναμης Ελέγχου Αποκλιμάκωσης της Έντασης που απαρτίζουν τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων των εγγυητριών χωρών στις 8 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τις αναγνωριστικές δραστηριότητες με σκοπό την εγκατάσταση των παρατηρητηρίων.