Ολοκλήρωση του 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος της ΠΑ

Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, διεξήχθησαν, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα ««Η Αεροπορική Ισχύς ως Στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της Άμυνας και Ασφάλειας -Airpower as a Strategic Factor in the Transition of Defence and Security», την έναρξη των οποίων κήρυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απεύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ενώ ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, o Commander Allied AIRCOM, General Jeffrey L. Harrigian, ο United Nation (UN) Military Adviser for Peacekeeping Operations, Lt. Gen. Carlos Humberto Loitely, καθώς και ο Commander of Israeli Air Force, Major General Amikam Norkin.

Οι ομιλητές του συνεδρίου έθιξαν ζητήματα τα οποία διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της Αεροπορικής Ισχύος, καλύπτοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων, που εκτείνεται από ζητήματα πολιτικής και διπλωματικής προοπτικής της Αεροπορικής Ισχύος, ασφαλείας, έρευνας και προετοιμασίας της Πολεμικής Αεροπορίας στον σύγχρονο κόσμο.

Το συνέδριο παρακολούθησαν η Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ακόλουθοι Άμυνας, Αντιπροσωπείες Συμμαχικών Χωρών και στελέχη των ΕΔ & ΣΑ.