Ολοκληρώθηκε η Εκπαίδευση των νέων ανδρών των Ε.Κ.Α.Μ.

Ολοκληρώθηκε το 23ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και Επιλογής Προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), το οποίο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνολικά έντεκα (11) αστυνομικοί (1 Υπαρχιφύλακας, 9 Αστυφύλακες και 1 Ειδικός Φρουρός), μετά την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής, που διήρκησε τρεις μήνες, εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Την 3 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο Αττικής, για τη λήξη του Σχολείου και την απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους επιτυχόντες αστυνομικούς.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πατήρ Σταμάτιος Νικολάκης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου Χατζηνικολάου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Με τη σημερινή εκδήλωση ολοκληρώνεται επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης προσωπικού για τη στελέχωση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και 11 νέα στελέχη εντάσσονται στην οικογένεια της Ε.Κ.Α.Μ., μετά από μία επιτυχημένη τρίμηνη εκπαίδευση με πολλαπλές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διαστάσεις, που ως στόχο έχει την ανάδειξη των καλύτερων στελεχών από τους συμμετέχοντες.

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, μία Ειδική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως αποστολή της έχει την αντιμετώπιση σοβαρών και επικίνδυνων περιστατικών, όπου η αποτελεσματικότητα, η εξειδίκευση και η πολύπλευρη εκπαίδευση των στελεχών της αποδεικνύουν την ετοιμότητα και τη άμεση ενεργοποίησή τους.