Ομολογία των Τούρκων…Συμφωνήσαμε στην SNMG2 για να εμποδίσουμε την κάθοδο της Ρωσίας στο Αιγαίο!

AigaioΟμολογούν αυτό οι Τούρκοι αυτό που όλοι πιστεύαμε και γνωρίζαμε και συζητούσαμε άσχετα αν κάποιοι πίστευαν στην καλή θέληση της Τουρκίας  για να σταματήσει τις Ροές των Προσφύγων και των Λάθρομεταναστών που τη αποφέρει 6 δις $ ετησίως !

Αν και η πρόφαση της ήταν να παρασύρει το ΝΑΤΟ  σε μια χερσαία επιχείρηση …Τώρα που βλέπει οτι δεν τσιμπάνε στο ΝΑΤΟ ,τορπιλίσουν την συμφωνία προβάλλοντας δήθεν ρήξη Στρατιωτικού και Πολιτικού Κατεστημένου !

Αποκαλυπτικό είναι το σημερινό  άρθρο της  Τουρκικής εφημερίδας Radikal που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση για την Τουρκία που απειλεί ακόμη και με Casus belli!

Βετεράνος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης*

Καταπέλτης προς την ελληνική πλευρά είναι ένα σημερινό άρθρο  της τουρκικής εφημερίδος Radikal, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία παραχώρηση με αφορμή τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, (εννοεί την περιοχή των Δωδεκανήσων που η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένη ζώνη) και υπενθυμίζει με ωμό τρόπο το Casus belli της Τουρκίας για τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο Barçın Yinanç, η άφιξη των πέντε νατοϊκών φρεγατών το Αιγαίο για περιπολίες δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να ερμηνευτεί σαν οποιοδήποτε παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και την αποδοχή της αναγνώρισης της Ελλάδας πέραν των στενών ορίων των έξη μιλίων.15134554757_091d7e67e8_b

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι στην συμφωνία που έγινε τις 8 Φεβρουαρίου μεταξύ Γερμανίας Ελλάδας και Τουρκίας, αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής νατοϊκής ναυτικής δύναμης από την Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία και Καναδά, για την φύλαξη του Αιγαίου από την αυξανόμενη διέλευση των προσφύγων.

Το πρόβλημα για την Τουρκία γεννάται από την έντονη παρουσία ελληνικού στόλου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την Άγκυρα. Δηλαδή με λίγα λόγια, μας πήρανε το γάιδαρο, τώρα ζητάνε και το…σαμάρι!

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, «ο Σατανάς κρύβεται στις λεπτομέρειες», (Şeytan Ayrınıda), αυτής της συμφωνίας και η Τουρκία δεν θα κάτσει να πιαστεί κορόιδο παραχωρώντας οποιοδήποτε δικαίωμα στην ελληνική πλευρά από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με την πρόφαση της αποτροπής μεγαλυτέρου προσφυγικού ρεύματος.34

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα δεν διστάζει να ομολογήσει μην κρατώντας ούτε τα προσχήματα, ότι η Τουρκία συμφώνησε για την παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο για να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η συνεχής ροή των ρωσικών πολεμικών από την Μαύρη Θάλασσα στην Μεσόγειο, μια ροή που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα.

‘Οπως αναφέρεται χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, η Τουρκία θα διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στην δημιουργία μεγαλύτερων προσχωμάτων της ρωσικής καθόδου στην Μεσόγειο που, όπως υποστηρίζει, στηρίζει και ενισχύει τους τρομοκράτες της Συρίας κατά της Τουρκίας.

*O Νίκος Χειλαδάκης είναι  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

www.nikosxeiladakis.grΠερισσότερα Άρθρα