Οργή των Τούρκων κατά της “Οθωμανικής αυτοκρατορίας”… Με τα 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα

 Τα πύρινα μέτωπα φτάνουν τα 71 σε 21 νομούς της Τουρκίας, εκ των οποίων τα 57 έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Το πρωί της Παρασκευής υπήρξε αναζωπύρωση στην πλέον πληγείσα περιοχή, το Μαναβγκάτ της Αττάλειας και απειλεί οικισμούς.

Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, έκανε δήλωση σχετικά με τον ισχυρισμό ότι «δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα αεροπλάνα εναέριας προστασίας στις δασικές πυρκαγιές».

«Δεν υπάρχει ελλιπής παρέμβαση. Σύμφωνα με την περιοχή, θεωρήθηκαν τα ελικόπτερα πιο χρήσιμα κι όχι τα αεροπλάνα, αλλά στην πορεία εντάχθηκαν και τα αεροπλάνα. Δεν έχουμε πρόβλημα αεροπλάνα εναέριας προστασίας. Αυτό το αεροπλάνο δεν είναι ικανό να πετάξει, ακόμα κι αν το κάνει, δεν έχει την ικανότητα να εκτελέσει τέτοια αποστολή».

Την περιοχή επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και συγκεκριμένα στην Αττάλεια και τη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατήγγειλε την κυβέρνηση για την έλλειψη κατασβεστικών αεροπλάνων.

«Η υπηρεσία εναέριας προστασίας έχει εξαφανιστεί. Τα αεροπλάνα κάθονται, οι πιλότοι έχασαν τη δουλειά τους. Πρότεινα ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο. Αφήστε τους δήμους μας να νοικιάζουν αυτά τα αεροπλάνα και να απασχολούν πιλότους και τεχνικούς, να απαντήσουν αμέσως στις πυρκαγιές. Ο Ερντογάν δεν ασχολείται και κανένας γραφειοκράτης δεν ασχολείται αν δεν πάρει την άδεια. Δεν είναι σε θέση να δώσουν έγκριση. Κάλεσα τον υπεύθυνο (της υπηρεσία εναέριας προστασίας), αλλά δεν κατάφερα να τον βρω», έγραψε στο twitter.

 

ΠΗΓΗ ethnos