Όταν ο Παυλόπουλος έλεγε οτι η «Μακεδονία είναι μία και Ελληνική» …Εδώ όμως έβαλε την υπογραφή του ,των Υπουργών και τη Μεγάλη σφραγίδα του Κράτους!!

Την φράση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» υπογράμμισε σήμερα, Παρασκευή (11/11/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τους Τούρκους.

Η δήλωση του  Παυλόπουλου είχε ως εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα την 104η επέτειο της Απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, την 11η Νοεμβρίου 1912, η οποία συνέβαλε καθοριστικώς στην τελική ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στην φυσική της ιστορικώς κοιτίδα, στον Εθνικό μας Κορμό.

Είχε προηγηθεί ο ένδοξος Μακεδονικός Αγώνας, αυτό το Έπος της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, με Ηγέτη τον Παύλο Μελά και μαζί του πολλούς Καστοριανούς ηρωικούς Αγωνιστές.

Υπό τα δεδομένα αυτά η σημερινή Επέτειος μας εμπνέει το διαχρονικό δίδαγμα -αλλά και αποστομωτική απάντηση στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της Ιστορίας- όπως το είχε διατυπώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Αλλά σήμερα υπέγραψε φαρδιά -πλατιά την Παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας…