Όταν οι Πολιτικοί στο Άμυνας τα άρπαζαν …Υπήρχαν και οι Αρχηγοί που επέμεναν να πεθάνουν φτωχοί!(video)

Ο Στρατηγός   που Υπηρέτησε και ένα φεγγάρι ώς ΥΕΘΑ που με   Στρατηγική  ήταν πολύ μπροστά  από την. εποχή του και σήμερα λείπει από τα ανώτατα Στελέχη του Στρατού μας, συνέλαβε σχεδίασε και εκτέλεσε το σχέδιο αποτροπής του Έβρου και όχι μόνο!

Ίσως να είναι γνωστό μόνο αυτό ,αλλά ο Στρατηγός είχε ετοιμάσει σχέδιο κατασκευής  Διεθνούς Οδού με κεφάλαια της Ε.Ε και συμμετοχή μόνο με 3%  Εθνικά Κεφάλαια ,ένα ακόμη Στρατηγικό σχέδιο που έδινε μοναδικό πλεονέκτημα στο Στρατό μας που  έβρισκε υπόγεια καταφύγια στις Σήραγγες της Νέας οδού …

Ένα στρατηγικό Σχέδιο που οι πολιτικοί το άφησαν στα Συρτάρια μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα ψήφια απο την σχεδιαζόμενη  τότε  Ιόνια Οδό και όχι μόνο …

Ο Στρατηγός που διέσπειρε Καταδρομείς στη Θράκη και τα  νησιά και οργάνωσε την άμυνα στα νησιά με μοναδικό τρόπο ,με συμμετοχή και Εφέδρων Καταδρομών …

Οι Τούρκοι τον θυμούνται,τον φοβούνται  και τον αναφέρουν  συνέχεια …Κάποτε νυν Υπουργός  Απόστρατος  τόλμησε να μιλήσει  απαξιωτικά για τον  Στρατηγό Φράγκο και την άγνωστη δράση του στην Τουρκία …

Για την Δράση  όμως αυτή  που κάποιοι στις Μυστικές Υπηρεσίες τον ονόμασαν ο «Στρατηγός Αράχνη !»

Ο Στρατηγός Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.

Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Το 2004 προήχθη σε Υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού.

Το 2009 ώς γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιου έτος ανέλαβε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Ίσως λίγοι γνωρίζουν οτι τα βλήματα που ρίχνουν σήμερα στον Έβρο τα άρματα μας τα πήρε ο Στρατηγός Φράγκος ώς υπηρεσιακός ΥΕΘΑ  με εκπτωση  40% της τιμής τους…Απο τα αποθέματα του Ολλανδικού Στρατού

ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15  Ιουνίου  2012 & Η ΑΓΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  …40% πιο φθηνά απο ότι τα πουλούσαν οι Γερμανοί!!!

Αλλά  και όταν Τα βλήματα M830 έφθασαν στη Θράκη

Σε μονάδες του Όπλου των Τεθωρακισμένων στη Θράκη, έφθασαν ήδη τα 3.000 βλήματα χημικής ενέργειας M830 HEAT-MP-T (High-Explosive Anti-Tank Multi-Purpose Tracer) των οποίων η προμήθεια έγινε χωρίς κόστος από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ. (Συμφωνία Στρατηγού Φράγκου 2012)

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκαν αφίχθη το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά ( 2012), ξεφορτώθηκαν και με μία αστραπιαία επιχείρηση μεταφοράς με οχήματα οδικών μεταφορών μεταφέρθηκαν αμέσως στις επιλαρχίες μέσων αρμάτων (ΕΜΑ) που επιχειρούν τα άρματα μάχης Leopard 2A4/-2HEL στη Ζώνη Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Στην  Άσκηση  ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 …Έδειξαν την αξία τους και την μακρινή εύστοχη  εμβέλεια τους …

«Θα μου επιτρέψετε να πεθάνω φτωχός ήταν η Απάντηση του …Όταν προσπάθησε «κάποιος» να τον δελεάσει Οικονομικά»