Η ΠΑ της Ελλάδος θα κυριαρχήσει στους Ουρανούς της Μεσογείου με τα «Rafale F3R» …Σύμφωνα με τον Eric Trappier!!

Η Ελλάδα και η Γαλλία συμφώνησαν να αποκτήσει η ΠΑ 18 Rafales FR# για να εξοπλίσει την αεροπορική της δύναμη και να Κυριαρχήσει στους Ουρανούς της Αν. Μεσογείου

Αυτή η ανακοίνωση απεικονίζει τη δύναμη της συνεργασίας που έχει συνδέσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την Dassault Aviation για περισσότερα από 45 χρόνια και καταδεικνύει τη διαρκή στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Η Ελλάδα  έχει προμηθευτεί  40 Mirage F1 από την Dassault Aviation το 1974, στη συνέχεια 40 Mirage 2000 το 1985 και τέλος 15 Mirage 2000-5 το 2000.

Αυτή η τελευταία σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό του 10 Mirage 2000 στο πρότυπο 2000-5 με μεγάλη συνεισφορά από την ελληνική βιομηχανία.

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την συμφωνία  η οποία ενισχύει την εξαιρετική σχέση που είχαμε με την Ελλάδα για σχεδόν μισό αιώνα, και ευχαριστώ τις ελληνικές αρχές για την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά.

Η Dassault Aviation έχει κινητοποιηθεί πλήρως για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες που εκφράζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, και έτσι συμβάλλει στη διασφάλιση της κυριαρχίας της Ελλάδας και της ασφάλειας του ελληνικού λαού », δήλωσε ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation