Παγκόσμιο Σόκ…Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου !(video)

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. Nωρίτερα δύο σεισμικές δονήσεις σε ορυχείο της Βόρειας Κορεάς οι οποίες καταγράφηκαν σε «μηδενικό βάθος» έδειχναν πως επρόκειτο για πυρηνική δοκιμή.

«Μια τεχνητή δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε κοντά στην Πούνγκιε-ρι στη Βόρεια Κορέα, στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) την οποία αναλύουμε για να δούμε αν πρόκειται για πυρηνική δοκιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) κατέγραψε μια δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών, που ενδέχεται να προκλήθηκε από μια «έκρηξη» σε ορυχείο της Βόρειας Κορέας. Το συμβάν καταγράφηκε 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σουνγκμπαεγκάμ, στην επαρχία βόρειο Χαμγκιεόνγκ.

In this undated image distributed on Sunday, Sept. 3, 2017, by the North Korean government, shows North Korean leader Kim Jong Un at an undisclosed location.

«Πρόκειται μάλλον για έκρηξη παρά για σεισμό», δήλωσε η Τζάνα Πέρσλι ερευνήτρια του USGS. «Το συμβάν αυτό που δεν είχε εστιακό βάθος μοιάζει με έκρηξη».

Το κινεζικό σεισμολογικό ινστιτούτο από την πλευρά του έκανε επίσης λόγο για μια δόνηση 6,3 βαθμών, η οποία προκλήθηκε από μια «έκρηξη» και είχε «μηδενικό» εστιακό βάθος.

Στη συνέχεια μια δόνηση 4,6 βαθμών εξαιτίας μιας «κατάρρευσης» σημειώθηκε στο ίδιο σημείο, λιγότερα από δέκα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό, ανακοίνωσε το ινστιτούτο.

Ο δεύτερος σεισμός, το εστιακό βάθος του οποίου ήταν επίσης μηδενικό, σημειώθηκε στις 06:38 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την πηγή αυτή. Ωστόσο το κινεζικό σεισμολογικό ινστιτούτο δεν έδωσε εξηγήσεις για την «κατάρρευση» αυτή, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να καθορίσουν την αιτία της δόνησης.

Οι προηγούμενες πυρηνικές δοκιμές που έχει κάνει η Βόρεια Κορέα έχουν όλες προκαλέσει δονήσεις, τις οποίες έχουν καταγράψει ξένα σεισμολογικά ινστιτούτα.