Πάλι εμείς τους «φορτωθήκαμε»…Ξεκίνησε η περισυλλογή των ….Λαθρομεταναστών απο τη Νησίδα του Έβρου (video)

Ξεκίνησε η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή λαθρομεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα του Ποταμού Έβρου

Αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί Συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι λαθρομετανάστες φαίνονται να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, κατά το ρεπορτάζ.

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων: Δεν θεωρώ ότι οι λαθρομετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στη νησίδα

«Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε.

Τι θέλουν να δείξουν; Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων, κ. Γιώργος Καραπατζάκης. «Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι.

Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δε μπορεί να κάνει τίποτα»Περισσότερα Άρθρα

  • Γ,ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΦΡΑΚΤΗΣ ΕΚΕΙ?