Πάλι τσιμπήσαμε σαν «Χάνοι απο το Μνημόνιο & τα ΜΟΕ» των Τούρκων

Τι δήλωσε ο Έλληνας ΥΕΘΑ μετά το πέρας της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ και ειδικά μετά την συνάντηση του με τον Ακάρα…Δυστυχώς για μια ακόμη φορά υποκύψαμε στις Απαιτήσεις των Τούρκων

-Στη συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο RecepTayyip Erdoğan, συναντήθηκα με τον Τούρκο ομόλογο μου, Hulusi Akar  με τον οποίο συζητήσαμε διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ 1988.

Επίσης συμφωνήσαμε τον προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον συναντήσεως αντιπροσωπειών των δύο χωρών, προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

(Εδώ και χρόνια μόνο εμείς τα τηρούμε …Οι Τούρκοι δεν τίμησαν ποτέ την υπογραφή τους)

-Συναντήθηκα επίσης και με την ΥΠΑΜ των Σκοπίων   Radmila Sekerinska με την οποία συζητήσαμε θέματα που άπτονται της εφαρμογής του άρθρου 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με παράλληλη αναβάθμιση του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, υπό το πρίσμα της εισδοχής της εν λόγω χώρας στο ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, της κατέστησα γνωστή τη δυνατότητα συνδρομής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οικοδόμηση δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος για την ομαλή και ταχεία προσαρμογή τους στη συμμαχία με ένα αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας”.

Σχόλιο: Μόνο που οι Σκοπιανοί εδώ και χρόνια εκπαιδεύονται απο Τούρκους Αξιωματικούς  και έχουν στήσει το Στρατό τους στα πρότυπα λειτουργίας της Συμμαχίας …Εμείς μάλλον θα χρειαστούμε εντατικότερη εκπαίδευση και βεβαίως πειθαρχεία που πνέει τα «λοίσθια στο Στράτευμα !»