Παναγιωτόπουλος: Δεν θα υπάρξουν συζητήσεις με την Τουρκία εν μέσω προκλητικών ενεργειών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε μιλώντας, στην τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, πως όσο η Άγκυρα επιμένει σε ενέργειες που προκαλούν, δεν πρόκειται να διεξαχθούν συζητήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τις κινήσεις της γείτονος χώρας και βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών που προβλέπει την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτή η θέση της Ελλάδας έρχεται σε αντίθεση με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας που περιλαμβάνουν την είσοδο του Οruc Reis και πολεμικών πλοίων εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθώς και η επέκταση της παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα ως τις 27 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενέργειες αυτές αναδεικνύουν την αναξιοπιστία προθέσεων εκ μέρους της Τουρκίας για διάλογο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.