Πανηγυρική η Θεία Λειτουργία στο Πομακοχώρι Θέρμες …Με την συνδρομή της ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε στις  9 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο Πομακοχώρι Θέρμες.

                Την λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον πατέρα Παναγιώτη Παναγιωτίδη και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο.

                Ο χορός των ιεροψαλτών αποτελείτο εξ ολοκλήρου από μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Παραρτήματος Επίλαρχο ε.α. Αναστάσιο Αλέκογλου, τον Ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Αραμπατζή, τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Νικόλαο Αντωνόπουλο και τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Μενέλαο Κυριακού, απέσπασε δε τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου για την ορθοφωνία τους και την μελωδική τήρηση του τυπικού.

                Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για τη παρουσία του, όπως και το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τη συνεχή ανακαίνιση και φροντίδα του ναού.

Ο Σεβασμός που δείχνουν οι Κάτοικοι της Περιοχής  αν και Μουσουλμάνοι στον Δεσπότη της Ξάνθης είναι εντυπωσιακός ..

Ο Δεσπότης της Ξάνθης   πλαισιωμένος τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΚΑΛΕΜΤΖΗ στα Λουτρά Θερμών,. Κεμάλ και τον εγγονό του με το ίδιο όνομα, στον οποίο ο Δεσπότης από ετών δείχνει τη συμπάθεια του. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

                Η όλη εορτή πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2021».

                Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα, προσήλθαν περί τους 100 και πλέον προσκυνητές, με 2 λεωφορεία, που εξασφάλισε το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης (για δωρεάν μεταφορά), καθώς και με αρκετά ΙΧΕ οχήματα….(Άξιος ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης )

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία του εκκλησιάσματος ήταν απλοί κάτοικοι της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με θέρμη στην πρόσκλησή μας, καθώς και μερικοί παραθεριστές που βρίσκονται αυτήν την εποχή στην περιοχή, για ιαματικά λουτρά.

                Επίσης παραβρέθηκε, για πρώτη φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης στο έργο του θα αναφερθούμε… ο Υποδιοικητής του Δ΄ΣΣ Υποστράτηγος Αστέριος Σαμαράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης..

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης με επί κεφαλής τον πρόεδρό της κ. Θεοφάνη Καραμπιπέρη και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης κ. Φίλιππος Μαλούσαρης, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Οπλιτών από τις στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής και το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου

Το Έργο του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς Μίμηση και καλά θα κάνουν κάποιοι στην Αθήνα να ρίξουν το βλέμμα τους στη Θράκη μας και να πάρουν μαθήματα για την Ειρηνική συμβίωση των Χριστιανών και Μουσουλμάνων Ελλήνων στη Περιοχή!!