Πανηγυρίζει ο στρατός του Χαφτάρ…Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Εθνικός Λιβυκός Στρατός μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου ανάμεσα σε Ερντογάν και Σάρατζ και την εναντίωση της Ελλάδας σε αυτό ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της χώρας μας.

Μάλιστα, η «συμμαχία» των δύο χωρών έγινε ακόμα πιο ισχυρή με την επίσκεψη του Χαφτάρ στη χώρα μας και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια και άλλους Έλληνες αξιωματούχους.

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία. Ένα λαμπρό μέλλον συνεργασίας. Συγχαίρουμε τις δύο χώρες» αναφέρει το σχόλιο, αναρτώντας φωτογραφία με τη χειραψία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της αραβικής χώρας Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi, στον Βασιλικό Ξενώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία συγκαταλέγεται στους συμμάχους του LNA και του στρατάρχη Χάφταρ μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία και βρίσκεται απέναντι σε Τουρκία και Kατάρ, που στηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, του Σάρατζ.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, στην Αθήνα, οι δύο πλευρές επανέλαβαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια Λιβύης – Τουρκίας, θεωρώντας τα άκυρα και ανύπαρκτα.

Åðßóêåøç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôçí ÓáïõäéêÞ Áñáâßá ôçí ÄåõôÝñá 3 Öåâñïõáñßïõ 2020.
(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Οι ίδιες θέσεις αναμένεται να επαναληφθούν δημόσια και κατά τις σημερινές επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ.