Πανηγυρίζουν οι Γάλλοι για τα επιπλέον 6 καινούργια Rafale …Της Ελλάδος!!

Ολοκαίνουργιαθα είναι τα 6 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα αποκτήσει η Ελλάδα, όπως προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, από σχετικό tweet του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας, ενώ από ελληνικής πλευράς τηρείται ακόμα «σιγή ιχθύος».

Πιο συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης Ερβέ Γκρανζάν έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter τα εξής: «Έξι επιπλέον Rafale για την Ελλάδα.

Μπράβο στις ομάδες του Υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας), ιδιαιτέρως της Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών (DGA) και της Γαλλικής Αεροπορίας, καθώς και των βιομηχανικών ομάδων της Dassault, της Thales Group, της SAFRAN και όλων των εμπλεκόμενων. 7000 θέσεις εργασίας για 6 μήνες. Εξαγωγές σημαίνει εγγύηση της κυριαρχίας της Γαλλίας».(έγραψε)

Ενώ πανηγυρίζει και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας που όπως ενημέρωσε και την Επιτροπή Άμυνας της Γαλλίας οτι ήδη έχουν παραγγελθεί 12 καινούρια Rafale για  για την αντικατάσταση των 12 μεταχειρισμένων που θα πουληθούν στην Ελλάδα

Η Γαλλία διαθέτει 105 συνολικά Μαχητικά του ιδίου τύπου

France on Sunday confirmed that Greece had agreed to buy six more of its Rafale jets, bringing to 24 the number of French fighters sold to Athens for billions of euros.

«Excellent news: Greece has just announced its intention to acquire six additional Rafales. Together, we are working to build true European autonomy,» French Defence Minister Florence Parly tweeted.

Greece was the first European country to buy the combat jets made by Dassault Aviation.