Πανικός στην Τουρκία : To Α/Α Σύστημα των S-400 δεν «εντοπίζει» τα «RAFALE C F3r» (video)

Δημοσίευμα  της τουρκικής εφημερίδας Ακίτ, αναφέρεται στις πληροφορίες για την άμεση απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών τύπου Rafale, από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες, ο ειδικός σε θέματα αμυντικών τεχνολογιών και αμυντικής πολιτικής Αρντά Μεβλούτογλου, επεσήμανε πως: « Αυτό δεν αποτελεί καθόλου καλή είδηση για την Τουρκία»,Η αναβάθμιση των F-16 σε viper

Σ’ αυτό το περιβάλλον ο μόνος δρόμος φαίνεται να είναι είτε η αγορά αεροσκαφών F-16 Viper, είτε ο εκσυγχρονισμός των F-16 κατά προτίμηση με το ραντάρ AESA. (Είναι το Μάτι της Οχιάς ) κάτι που θα προμηθευτούν τα  Ελληνικά F-16 με την αναβάθμιση τους σε Viper!!!

Αλλά πιο σημαντικό από αυτό ή στην πραγματικότητα ενδεχομένως ο μόνος δρόμος, είναι να εστιαστούμε όχι στην πλατφόρμα αλλά στην ικανότητα και στον αντίκτυπο  των Αεροσκαφών αυτών καταλήγει ο Τούρκος ειδικός!!

Αναλυτές εκτιμούν και απο την Τουρκική Πλευρά οτι ο σύστημα των S-400 κατασκευάστηκε να εμπλέκει αποκλειστικά τα Αμερικάνικα Μαχητικά τύπου F-16 ,15 και F-22  , αφού χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά την προστασία της Μόσχας ,πριν την έλευση των S-500!

Ήταν αυτό το σύστημα που ανάγκασε τους Αμερικανούς να πάνε στη λύση των F-35 …»παρακάμπτοντας» ένα πανίσχυρο μαχητικό όπως το  F-22!!!

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Τούρκοι ανησυχούν οτι ούτε F-16 χωρίς το RADAR AESA , αλλά και το radar  Έρευνας και Εγκλωβισμού των S-400 δεν έχουν την δυνατότητα του Εγκλωβισμού των σύγχρονων  RAFALE Rafale C F3-R που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά την συγκεκριμένη  έκδοση των Ρωσικών S-400