Πάνω από 650 οι νέοι &νεες της Κύπρου που θα προσληφθούν στην Ε.Φ ως «ΣΥΟΠ»

Αγωνιούν και περιμένουν οι 2.116 υποψήφιοι, που πέρασαν όλες τις διαδικασίες και κριτήρια, να ενημερωθούν πόσοι τελικά θα είναι οι συμβασιούχοι οπλίτες οι οποίοι θα προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά από τον νέο διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να προσληφθούν 650 νέοι συμβασιούχοι οπλίτες (ΣΥΟΠ).

Ωστόσο, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των νέων ΣΥΟΠ.

Όπως εξήγησε στον «Φ» αρμόδια πηγή, ο τελικός αριθμός των οπλιτών οι οποίοι θα προσληφθούν από τον νέο διαγωνισμό, θα οριστικοποιηθεί μετά που θα ξεκαθαρίσει εάν και πόσες νέες παραιτήσεις θα υπάρξουν από τους υφιστάμενους ΣΥΟΠ.

Ο τελικός κατάλογος ΣΥΟΠ θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Άμυνας περί τα τέλη Αυγούστου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υποβλήθηκαν μέχρι τις 28 Ιουλίου.IMG_0744

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, θα προσληφθούν και γυναίκες μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Όσοι ΣΥΟΠ προσληφθούν, αναμένεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τους αποσταλούν επιστολές από το υπουργείο Άμυνας για να υπογράψουν τα σχετικά συμβόλαια.

Ο κατάλογος επιτυχόντων έχει διάρκεια ενός έτους και θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη κενούμενων θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο επόμενος διαγωνισμός για πρόσληψη ΣΥΟΠ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018.