Η «Παραχώρηση» των 13 Κτιρίων της Ευελπίδων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τι αποδίδει στα Ταμεία;

Επειδή  τελευταία η παραχώρηση  Στρατοπέδων και Στρατιωτικών Κτιρίων τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας ,τελευταία ακούσαμε ακόμη και για Στρατόπεδο που χρησιμοποιείται ,ακόμη και ώς «Πάρκινγ !!!»Αβίαστα ρωτάμε κάποια απλά πράγματα !

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταβάλει κάθε μήνα το εξευτελιστικό ποσό για ενοίκιο των 13 Κτιρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων στο ΤΕΘΑ;

Ο Δήμος Παύλου Μελά παραχώρησε τα 100 περίπου διαμερίσματα για να στεγαστούν οι Στρατιωτικοί όπως προέβλεπε η συμφωνία της Παραχώρησης του Στρατοπέδου Παύλου Μελά ;

Πως παραχωρείται μέρος του  Στρατόπεδο σε Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρεία ; απο το ΥΠΕΘΑ ;

Αν ο δήμος Παγγαίου δεν καταβάλει το αντίτιμο του ενοικίου του Κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Ελευθερούπολης  τι προβλέπει η συμφωνία …Πόσο νοικιάστηκε ;

Πρώην Σχολή Ευελπίδων: Είναι ίσως τα γνωστότερα στρατιωτικά ακίνητα σε όλη την χώρα και αυτά που αξιοποιήθηκαν πρώτα πολύ πριν ξεκινήσει η κουβέντα για την αξιοποίηση των «χακί ακινήτων»

Τα δικαστήρια της Αθήνας στεγάζονται όπως είναι γνωστό στις εγκαταστάσεις της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ακόμα και σήμερα η φράση «στα δικαστήρια της Ευελπίδων» θυμίζει την χρήση που είχαν αρχικά αυτά τα ακίνητα.

Πρόσφατα η μίσθωση τους ανανεώθηκε για ακόμα 9 χρόνια….Αν και ο Δωρητής είχε όρο στη διαθήκη του τα κτίρια να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά απο το Στρατό …Αλλά !

Το ποσό που αναμένεται οτι θα εισπράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και πάλι μικρό και με τίποτα δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία για ενοίκια που θα σώσουν τα χακί Ταμεία και θα κάνουν την ζωή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έναν παράδεισο.

Η παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) αφορά την χρήση των δεκατριών (13) κτηρίων αποκλειστικά για την λειτουργία των Δικαστηρίων (Πρωτοδικείο Αθηνών και Εισαγγελία Αθηνών), μετά του περιβάλλοντος αυτά χώρου.

Επίσης η παραχώρηση αφορά αποκλειστικά την λειτουργία των Δικαστηρίων, ήτοι Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών, άνευ δικαιώματος για υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης ή εκμετάλλευση δραστηριοτήτων εμπορικής φύσεως, εντός ή εκτός των κτηρίων (στον περιβάλλοντα χώρο), οι οποίες πλέον περνούν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΤΕΘΑ, ως νομίμου ιδιοκτήτου του υπόψη εν γένει χώρου…(Σύμφωνα με την Μίσθωση)

Το οικονομικό αντάλλαγμα για την παραπάνω παραχώρηση της χρήσης θα είναι μηνιαίο, κυμαινόμενο , για τα πρώτα 4 έτη 43.000€ μηνιαίως και για τα υπόλοιπα 5 έτη, 45.000€ μηνιαίως, δηλαδή ποσοστό προσαυξημένο κατά 5%, περίπου.

Συνολικά σε 9 χρόνια θα μπουν στα Ταμεία 4.248.000 ευρώ…ΑΝ ποτέ το Υπουργείο Δικαιοσύνης καταβάλει αυτά τα χρήματα …

Πολλές φορές εξάλλου οι Πολιτικοί προσπάθησαν να το αρπάξουν το Κίκτια  με τελευταία προσπάθεια απο τον π. Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαϊωάννου και ΥΠΑΜ τον Αβραμόπουλο που το αρνήθηκε

Αλήθεια πόσο χρήματα εισπράχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απο τα τυχόν ενοίκια …Γιατί πληροφορίες μας λένε άλλα …