Παραλογισμός Άγκυρας: Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο – Άμεση απάντηση Αθήνας

Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKΚ στο Λαύριο επανέρχεται για ακόμη μια φορά η Άγκυρα, επιμένοντας στην στρατηγική όξυνσης των ελληνοτουρικών σχέσεων και μάλιστα εν μέσω θέρους.

Η απάντηση από πλευράς Αθήνας, ήταν άμεση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει λόγο για προκλητικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Παρότι η Αθήνα έχει πολλάκις διαψεύσει ότι εκπαιδεύονται μέλη του PKK στην Ελλάδα, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε τη χώρα μας αλλά και τη Γερμανία ξανά στο «κάδρο» των χωρών που υποθάλπουν τρομοκράτες.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου :

 «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».