Παραλογισμός Τσαβούσογλου: Η ΕΕ όμηρος των ελληνικών αξιώσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε συνέντευξη στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) με φόντο τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στο Βερολίνο.

«Η ΕΕ όμηρος των μαξιμαλιστικών ελληνικών αξιώσεων»

Αναφερόμενος στις σχέσεις Άγκυρας – Αθήνας και ερωτώμενος για το εάν βλέπει διπλωματική λύση, ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε πως «η διπλωματία είναι ο μοναδικός τρόπος για την επίλυση των διμερών προβλημάτων που αφορούν τη θάλασσα».

Ωστόσο, κατήγγειλε τη χώρα μας καθώς, όπως είπε, «ήταν εκείνη που απέφυγε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα τα προβλήματα επιλύονται».

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί «μαξιμαλιστικών» αξιώσεων της χώρας μας, αλλά και των Ελληνοκυπρίων, που δυσκολεύουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό (σ.σ. ανάπτυξης) στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ σε όλους τους τομείς, από την ασφάλεια, την άμυνα και τις προσπάθειες για τη σταθερότητα στην περιοχή μέχρι την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό» είπε και προσέθεσε: «Είναι όμως λυπηρό το ότι οι σχέσεις μας έγιναν όμηρος των παράλογων και μαξιμαλιστικών απαιτήσεων των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων. Αυτό θέτει σε κίνδυνο το τεράστιο δυναμικό της συνεργασίας».