Παρουσία της Τουρκικής Ηγεσίας η …Τελική φάση της Ασκήσεως «Denizkurdu-2019» (φωτό & video)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Akar, ο Αρχηγός του ΓΕΕΔ Στρατηγός Γιάσερ Γκουλέρ, ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων Ουμίτ Ντουντάρ, ο Διοικητής Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Αντνά Όμμπαλ και ο Διοικητής Πολεμικής Αεροπορίας Γκεν. Χασάν Κουκουκάκιουζ παρέστησαν  στην  τελική Φάση της Άσκησης «Θαλασσόλυκος 2019.»

Στην άσκηση, η οποία είχε ως στόχο την αύξηση των επιπέδων ετοιμότητας των Τούρκικων ενόπλων δυνάμεων, συμμετείχαν 131 σκάφη, 57 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα και 25.900 προσωπικό …Σύμφωνα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο

Η άσκηση συμπεριλάμβανε καταστροφή ναρκών, πτώση με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο. Ενώ Τούρκικο υποβρύχιο πυροδότησε αμυντικούς πυραύλους, ενώ στη συνέχεια η φρεγάτα TCG Salihreis εισήλθε στο πεδίο βολής. Ο στόχος καθορίστηκε από το UAV.

Μετά την άσκηση του Blue Vatan-2019, η Denizkurdu-2019 διεξήχθη με επιτυχία, σύμφωνα με το τούρκικο τύπο και ο υπουργός Akar δήλωσε ότι παρακολουθούν την άσκηση με μεγάλη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό με την διοίκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Υπουργός Akar δήλωσε ότι ο στόχος της άσκησης είναι να αυξηθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες του προσωπικού, το επίπεδο ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.