Παρουσία του Υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου 731

2013-09-24 08.51.17Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Δ.Αβραμόπουλου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Υψώματος  731 όπου θα τιμηθούν  οι Πεσόντες του 5ου Συντάγματος των Θεσσαλών !

Τον Υπουργό θα συνοδεύει  ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος Μιχαήλ επικεφαλής της Στρατιωτικής Ηγεσίας που θα παραστεί Σύσσωμη για να τιμήσει του Πεσόντες του ηρωικού 5ου Συντάγματος

Την Κυριακή 16 Μαρτίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων  μαχητών του Υψώματος 731 (Μάρτιος 1941) και του πολέμου 1940-41.

Η Τελετή  διοργανώνεται από την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων στο χώρο του μνημείου, που βρίσκεται στο 6o χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας.

To πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από Στρατιωτικό Τμήμα, δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία μέσα στον Ιερό Ναό από τον κ.Θεόδωρο Νημά, δρα Ιστορίας με τίτλο «Η επική αντίσταση των Ελλήνων στο Υψωμα 731 και τα διδάγματα από αυτήν».

Στη συνέχεια, στις 11.30 το πρωί, θα ακολουθήσει η προσέλευση των επισήμων στο χώρο του μνημείου και η υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας του 5ου Συντάγματος. δείτε εδώ 

simaia2
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιμνημόσυνη δέηση, που θα αναπεμφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, χαιρετισμούς και ομιλίες προσκεκλημένων, αποκαλυπτήρια του μνημείου, προσκλητήριο νεκρών (με βολές από το τμήμα Απόδοσης Τιμών), κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος.

Για το ηρωικό 5ο Σύνταγμα και την μάχη του Υψώματος 731 δείτε εδώ

9η Μαρτίου του 1941 Ύψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν …Ποτέ !Περισσότερα Άρθρα