Παρουσιάστηκε ο αντίπαλος του Hummer…Αλλά ο Έλληνας «ΟΠΛΙΤΗΣ» είναι μακράν ο καλύτερος

Η εταιρεία Paramount Group, με έδρα τη Νότια Αφρική, αποκαλύπτοντας ένα νέο 4×4 ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα που μπορεί να κινηθεί άκοπα σε κάθε είδους έδαφος, παρέχοντας υψηλή προστασία στο προσωπικό του.

Πρόκειται για το Maatla (σ.σ. σημαίνει «δύναμη» στη νοτιοαφρικανική γλώσσα Setswana), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα της Paramount.

H τελευταία διαθέτει εμπειρία τριών δεκαετιών στην εξέλιξη σκληροτράχηλων οχημάτων που ρίχνονται στα πεδία μάχης σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

Ειδικότερα, το Maatla βασίζεται στο πλαίσιο ενός επαγγελματικής χρήσης οχήματος, και διακρίνεται για την ικανότητα του να προσαρμόζεται κατάλληλα στις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες. Για αυτό φροντίζει το «Smart Floor», μία προηγμένη τεχνολογία που σύμφωνα με την Paramount, επιτρέπει στο μοντέλο να μετατρέπεται χωρίς χρονοτριβή από όχημα περιπολίας σε ασθενοφόρο, όχημα διοίκησης, όχημα ειρηνευτικής αποστολής ή στρατιωτικό όχημα υποστήριξης.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 9 άτομα, ενώ ενσωματώνει τεχνολογία νυχτερινής όρασης που το καθιστά λειτουργικό ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Maatla μπορεί να διαχειριστεί ωφέλιμο φορτίο δύο τόνων και έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, με την αυτονομία κίνησης να φτάνει τα 600 χλμ. όταν κινείται με μέση ωριαία ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Επίσης, μπορεί να ξεπεράσει άφοβα μέσα από υδάτινο κώλυμα βάθους 750 χλστ.

Ενσωματώνει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και τρία μπλοκέ διαφορικά, τα οποία αποτελούν εχέγγυο για απρόσκοπτη κίνηση στα πιο αφιλόξενα εδάφη. Ακόμα, μπορεί να επιχειρήσει ακόμα και στα πιο αντίξοα κλίματα, και ειδικότερα σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τις -10 έως τους +55 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τη θωράκιση των επιβατών του, το Maatla προσφέρει βαλλιστική προστασία STANAG 4569 (Επιπέδου 1) που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει βολές μικρού διαμετρήματος, την ίδια ώρα που η υποδαπέδια προστασία, του επιτρέπει να βγει «ζωντανό» από τις εκρήξεις χειροβομβίδων.

carandmotor.gr/

Όμως εμείς επιμένουμε Ελληνικά και στο Όχημα ΟΠΛΙΤΗΣ που δείχνει οτι  είναι οτι το καλύτερο …Αρκεί βέβαια να το στηρίξουμε !