Περιστατικό πειρατείας σημειώθηκε σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/11) η βρετανική εταιρεία ασφάλειας ναυσιπλοΐας Ambrey.
Το πλοίο, με την ονομασία Hellas Aphrodite, έφερε 24μελές πλήρωμα και εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σίκα της Ινδίας προς το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 560 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Eyl στη Σομαλία.
Η Ambrey επιβεβαίωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές στο πλοίο. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και εξετάζουν τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού.
Το γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο το φαινόμενο της πειρατείας στη Σομαλία, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί χάρη στις διεθνείς περιπολίες ασφαλείας, ωστόσο φαίνεται να αναζωπυρώνεται σε ορισμένες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού.















