Το «πέρασμα του Διός» & Η Έλευση των Ευζώνων στην…. Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (φωτό & video)

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρουσία πολικών, θεσμικών και στρατιωτικών αρχών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας σχηματίστηκε  πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά  απο την Προεδρική Φρουρά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνηθηκε από το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολούθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης

..από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς». Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη στην ομάδα ΖΕΥΣ


Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση επίδειξης ως μέλος της ομάδας «Ζευς», «Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά».