Περί «Παραβιάσεων & Υπερπτήσεων»…Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε ,αφού το Έχουμε & το Μπορούμε;

Γεγονός είναι οτι αυτές τις ημέρες οι Τουρκικές Παραβιάσεις και παραβάσεις όπως και οι Υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους στα νησιά μας έχουν χτυπήσει κόκκινο !

Οι Παραβιάσεις  και οι Υπερπτήσεις σύμφωνα πάντα κατά την εκτίμηση μας και τη γνώμη μας δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν ,αν δεν κάνουμε σαφές στην άλλη πλευρά οτι οποιοδήποτε  ίχνος μαχητικού, Ε/Π ή drone   που δεν απαντά στο IFF και λόγω των Ειδικών καταστάσεων θα καταρρίπτεται απο την Ελληνική Αεράμυνα

Αυτή η απόφαση χρειάζεται απλά μια πολιτική απόφαση που πρέπει να την πάρει το ΚΥΣΕΑ και να γίνει ταυτόχρονα ενημέρωση της Συμμαχίας και της Ε.Ε

Η κατάρριψης  θα γίνει όταν μπορεί  να αποδειχθεί οτι Παραβίασε του FIR  και η Υπέρπτηση Εθνικού Εδάφους είναι Καραμπινάτη απόδειξη !!

Το παράδοξο είναι οτι σήμερα μόνο ένα ζεύγος  Τουρκικών F-16 για μια (1) ώρα μπαινόβγαινε στο FIR Αθηνών κάνοντας 18 Παραβιάσεις  ,8 Παραβάσεις και 6 Υπερπτήσεις χωρίς να σημειωθεί καμιά εμπλοκή

Αν έχουμε αποφασίσει να παραχωρήσουμε την Κυριαρχία μας, μην ταλαιπωρούμε τα πληρώματα και μην καταπονούμε τα μαχητικά μας ,που όμως χθες απέδειξαν για μια ακόμη φορά  οτι το έχουν !

Να επισημάνουμε οτι τα Ελληνικά μαχητικά που πέταξαν πάνω απο το φυλάκιο Φ-1 πέταξαν χαμηλά και ήρθαν πάνω από μια καλοστημένη στροφή …»Τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται»

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 1 (1×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 18 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

  1. Έξι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ΒΑ Άκρο Χίου, ν. Οινουσσών (2), Ν. Άκρο Χίου, ν. Παναγιά και ΝΑ Άκρο Λέσβου.
  2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και δεν αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες!!!

Βετεράνος