Περιφορά του Επιταφίου στα Πομακοχώρια της Ξάνθης …Απο το 1965!

DSC_2171Περιφορά Επιταφίου στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής, για τους άνδρες των ΕΔ και ΣΑ, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία στην Παραμεθόριο Περιοχή, όπου χοροστάτησε ο Αιδεσιμολογιώτ DSCN1829R   ατος π. Στέφανος Τρασανίδης

Στο εκκλησίασμα ήταν οι Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 55 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη, τα οποία μετέβησαν στον ΕΧΙΝΟ με 1 λεωφορείο και ΙΧΕ οχήματα, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.

DSCN1864RDSCN1867R Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος, η λειτουργία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα σε χορωδίες έψαλλε τα εγκώμια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά του Επιταφίου (η προηγούμενη ήταν το 1965) στον δρόμο του Αστ. Τμήματος και ΤΕ Εχίνου, ενώ διαδρομή συντομεύτηκε λόγω βροχής.

Λίγο πριν το τέλος του εκκλησιασμού, υπήρξε και μια ευχάριστη σύντομη ηχητική σύμπτωση των 2 Θρησκειών, όταν οι ψαλμωδίες της Χριστιανικής Υμνωδίας, συνέπεσαν με το βραδινό κάλεσμα σε Προσευχή του Ιμάμη από το εγγύς Μουσουλμανικό Τέμενος. DSCN1902R

Πριν από την αποχώρηση, μερικοί κάτοικοι του Εχίνου, που βρέθηκαν στη στάση μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά κι εμείς ανταποδώσαμε, δείχνοντας έτσι ότι η Θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία με τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας.

Γράφει ο :Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης