Περικοπές των Επιδομάτων & για τους Στρατιωτικούς προβλέπει το κείμενο της Συμφωνίας!

882628Μέσα σε 53 σελίδες, συμπυκνώνεται το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε η Αθήνα με τους θεσμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Το κείμενο αποτελεί το (προσχέδιο) της προκαταρκτικής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές και ονομάζεται Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding). Εχει ημερομηνία 2 Μαΐου.

Έτσι, λοιπόν και σύμφωνα με αυτό, υπάρχει ένα κενό 0,3% του ΑΕΠ το 2018 το οποίο προβλέπεται να κλείσει με εξορθολογισμό των δαπανών …Στο οποίο περιλαμβάνονται και  7 εκάτ. ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες με αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων  επικινδυνότητας και εξορθολογισμό επιδομάτων τοποθέτησης στο εξωτερικό.

Σημαντικές είναι οι περικοπές που προβλέπεται να υποστούν οι Στρατιωτικοί. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα 4 χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ως να νομοθετήσει τον «εξορθολογισμό» ορισμένων επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα, με απόδοση 7 εκατ. ευρώ το 2018.

Σε αυτά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

1. «Τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τον τρόπο υπολογισμού για τα επιδόματα των επικίνδυνων λειτουργιών (dangerous operations allowances)». Πρόκειται για το επίδομα επικινδυνότητας που λαμβάνουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

2. «Τον εξορθολογισμό του επιδόματος που καταβάλλεται για την υπηρεσία στο εξωτερικό μέσω της μείωσης των θέσεων και της διάρκειας των τοποθετήσεων στο εξωτερικό». Η διάταξη αφορά τους αξιωματικούς υπηρετούν εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα γίνεται αναφορά για «τον εξορθολογισμό των κινήτρων απόδοσης στο Μισθολόγιο του Δημοσίου κατά 33 εκατ. ευρώ». Ετσι, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχωράει στη λίστα των επιδομάτων που θα περικοπούν στο πλαίσιο της κατάρτισης των προαπαιτούμενων.Περισσότερα Άρθρα