Περίπολος του Στρατού εντόπισε και συνέλαβε «ναυαγούς» στη νήσο Παναγιά !

020Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν  από τους στρατιώτες του Ελληνικού Φυλακίου «αλλοδαποί», όπως σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πάνω στην νησίδα Παναγιά, του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών.

Από το Στρατιωτικό παρατηρητήριο της νησίδος Παναγιά Οινουσσών, «για τον εντοπισμό 16 ατόμων «αλλοδαπών» σε δύσβατη περιοχή, επί της νήσου», DSCN3159

«Οι Ναυαγοί «είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί με ταχύπλοο σκάφος, (φώτο) το οποίο είχε προσαράξει στην εν λόγω περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, με τη συνδρομή των οποίων, το ταχύπλοο σκάφος αφού αποκολλήθηκε στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμένα Χίου, όπου και κατασχέθηκε.

Οι 16 συνολικά αλλοδαποί παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό ΛΣ – ΕΛΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Χίου, ενώ στην περιοχή έσπευσε και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τυχόν παροχή συνδρομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αυτοί οι «αλλοδαποί είναι πράγματι ναυαγοί ή ανα είναι  «παράνομοι μετανάστες» αφού εντοπίστηκαν στην ξηρά από στρατιωτικό τμήμα και αν τελικώς συνελήφθησαν…Χωρίς να έχουν στείλει σήμα ότι ναυάγησαν ,αλλά βγήκαν σε ξηρά ,αλλά ούτε και κάλεσαν στον διεθνή αριθμό κινδύνου και ανάγκης 112 !

Μυστήρια πράγματα και καλά θα κάνουν κάποιοι  αρμόδιοι να έχουν το νου τους !