Παίρνει σειρά & το Πολεμικό μας Ναυτικό …Τι «κουβαλάει» μαζί της η Γαλλίδα ΥΠΑΜ;

Επόμενος στόχος  του ΓΕΕΘΑ είναι  η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού ,που σήκωσε τα βάρη της Κρίσης του Αιγαίου και εδώ πρέπει να σταθούμε !!

Μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό που στη διάρκεια της πρόσφατης πολύμηνης κρίσης με την Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλήθηκε να σηκώσει τεράστιο βάρος.

Υπολογίζεται, ότι το συνολικό κόστος για την προμήθεια νέων φρεγατών, την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και την ένταξη πλοίου ενδιάμεσης λύσης στο στόλο, θα ανέλθει  σε αρκετά μεγάλο ποσό ,αφού το ΠΝ έχει πολεμικά άνω των 40 ετών

Εφόσον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με κάποιον ή κάποιους από τους εμπλεκόμενους (ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία ή Ηνωμένο Βασίλειο) εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, τότε θα  πρέπει να δοθούν κάποιες προκαταβολές και να δεσμευτούν οι χρόνοι Παράδοσης των Πολεμικών Σκαφών 

Ενώ πρέπει το ΠΝ να κληθεί να λύσει και το γρίφο της ενδιάμεσης χρονικής διάρκειας μέχρι την παράδοση και την Αναβάθμιση των Φρεγατών …Τα πολεμικά μας θα λείψουν απο Μεσόγειο και Αιγαίο!!!

Πάντως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» δεν αναμένεται  καμιά  παράδοση πολεμικού Πλοίου πριν το 2024.

Η Γαλλίδα Υπ. Άμυνας που έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές για τα γαλλικά «Rafale» φέρνει μαζί της και νέα για τη γαλλική πρόταση για τη νέα φρεγάτα του στόλου και τα πλοία της ενδιάμεσης λύσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αμερικανική πρόταση καθώς η αλλαγή «ενοίκου» στου Λευκού Οίκου ενδεχομένως να επηρεάσει άμεσα την πολιτική των ΗΠΑ.