Ποιος είδε το Στρατηγό και δε φοβήθηκε ….Εμείς κοιτάμε τον Τούρκο Κατάματα και τον Σέρνουμε & στο Πεδίο (video)

Ποιος άκουσε  το Στρατηγό Φράγκο και δεν τα χρειάστηκε …Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα «

Ένας Φράγκος απο τα παλιά που δεν μάσησε τα λόγια του ούτε τα είπε κομψά-κομψοί …Αν κάτσουν οι Τούρκοι σε βραχονησίδα έχουμε Γενικό πόλεμο, Αν Γεωτρύπανο τρυπήσει το βυθό σε Ελληνική ΑΟΖ δεν θα τους επιτρέψουμε

Συγκεκριμένα ανέφερε πως του έκανε μεγάλη εντύπωση η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο μετά την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Ε.Ε…

-Είστε υποκριτές και δεν αναφέρετε το οξύμωρο τα 10 ν.μ. στον αέρα και 6 ν.μ. στην θάλασσα.

– Την Στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται πλήρως από τις συνθήκες της Λωζάνης και Παρισίων.

Εν όψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στηλίτευσε για ακόμη μια φορά την στάση του «υπαλλήλου» Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ χωρίς να ισχυρίζεται ότι είναι στο payroll της Τουρκίας, αλλά λειτουργεί ως Πρέσβυς της Άγκυρας..

Δήλωσε πως έχει «πλάτες» ίσως και από τις ΗΠΑ για να μην τους χάσουν γιατί ακόμη βλέπουν τη Ρωσία ως Σοβιετική Ένωση..

Επίσης ο Στρατηγός αποκάλυψε πως ενδεχομένως η Τουρκία να προσπαθήσει να μας σύρει στο νομικό τμήμα του ΝΑΤΟ όπως έπραξε με την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου και ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ, κανένα νομικό συμβούλιο οποιουδήποτε οργανισμού έχει το δικαίωμα να συζητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Δήλωσε πως από την πλευρά μας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εκ των προτέρων πως σε περίπτωση που το νέο τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση εντός της ελληνικής ΑΟΖ δεν θα της το επιτρέψουμε.

Ή ακόμα και στην περίπτωση που επιχειρηθεί «απόβαση» σε μικρό νησί ή βραχονησίδα θα λάβουν την ανάλογη απάντηση. Δηλαδή όχι σημειακή αντίδραση αλλά Γενικό πόλεμο!!

Ο Στρατηγός ανέφερε πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρέπει να καθορίσουν τις κόκκινες γραμμές και να τις ανακοινώσει στην απέναντι πλευρά και ΠΡΟΤΕΙΝΕ πέραν του χάρτη Μανιάτη να ανακηρυχθούν τα Χωρικά Ύδατα σε 12 ν.μ. και ανακήρυξη της ΑΟΖ να υποβληθούν στον ΟΗΕ..

148 κράτη από τα 149 παράκτια κράτη το έπραξαν πλην ενός και πόλεμος δεν έγινε!!

– Σε περίπτωση που τεθεί στο ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης ή των 10 ν.μ. ,τότε να δηλώσουμε ξεκάθαρα στους εταίρους μας πως εάν δεν άρει η Τουρκία το casus belli η Ελλάδα θα ανακηρύξει άμεσα τα 12 ν.μ..

Επανέλαβε πως από την στρατιωτική ηγεσία υπάρχει η διαβεβαίωση ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε απειλή από την Τουρκία και τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Τουρκία είναι αυτή που θα υποστεί αλλαγή συνόρων.

Τυχαία λέτε να τον έτρεμαν οι Τούρκοι που πανηγύριζαν …Όταν αποστρατεύτηκε;

Η Τουρκία δεν πρόκειται να προβεί σε απονενοημένο διάβημα, εάν εμείς δεν ξεκαθαρίσουμε την στάση μας κοιτάζοντας την στα μάτια,δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός..

Τέλος ανέφερε επιγραμματικά ότι Γεωστρατηγικά είμαστε ισχυροί διότι:

– Είμαστε γεωπολιτικά ισχυροί με τις συνθήκες που υπεγράφησαν με ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ και Αραβικά κράτη δεν είμαστε ξεκρέμαστοι.

– Έχουμε προβεί στην ενίσχυση της εθνικής μας ΑΜΥΝΑΣ με τους τελευταίους εξοπλισμούς αλλά απομένει να παραληφθούν τα οπλικά συστηματα , να εκπαιδευθεί η Εφεδρεία και να αυξηθεί η θητεία..

– Η Γεωοικονομία που είναι η τρίτη συνισταμένη με υδρογονανθράκων και σπάνιες γαίες στη Θράκη να αξιοποιηθούν άνευ περαιτέρω χρονοτριβώντας….

Παράγοντες που μας θωρακίζουν απέναντι σε κάθε επιβουλέα, όταν ενισχύουν τη ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΟΥ!!Περισσότερα Άρθρα