Ποιος είναι ο Αντιναύαρχος ε.α Αριστείδης Αλεξόπουλος που… Τοποθετήθηκε στη ΓΔΑΕΕ

Μετά την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α) στη θέση του Συνδέσμου ΥΠΕΘΑ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων τοποθετείται ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Πάντως κάτι δεν  φαίνεται να πάει καλά στην ΓΔΑΕΕ και αυτό δεν είναι μυστικό ,όπως και οτι κάποιοι ψάχνονται …Θα δούμε στο μέλλον αν οι πληροφορίες θα βγουν αληθινές

Ποιος είναι ο Αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μηχανικού.

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διαφόρων τύπων πλοία επιφανείας και υποβρύχια.

Εκτέλεσε τα καθήκοντα του πρώτου μηχανικού στα υποβρύχια «ΠΟΝΤΟΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ» και εν συνεχεία υπηρέτησε στη Βάση και στη Διοίκηση Υποβρυχίων καθώς και στο Τεχνικό τμήμα του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.

Από το 2002 έως το 2009 ήταν υπεύθυνος σε θέματα κατασκευής νέων υποβρυχίων Type-214AIP καθώς και τον εκσυγχρονισμό (πρόγραμμα “Neptune II”) των παλαιότερων υποβρυχίων Type- 209, υπηρετώντας στο Ναυτικά Κλιμάκια Κιέλου και Σκαραμαγκά, καθώς και στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικής Διευθύνσεως του Ναυστάθμου Κρήτης και  από το 2013 έως και το Μάρτιο του 2016 Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, υπεύθυνος για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση των τριών υποβρυχίων Type-214AIP και την αναβάθμιση του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» Type-209AIP πλέον.