Με πλοίο τα 120 Βλήματα των S-400 …Στο τέλος του Καλοκαιριού στη Τουρκία

Συνεχίζεται η διαδικασία παράδοσης των Αντιαεροπορικών Συστημάτων Μεγάλου Βεληνεκούς S-400 της Τουρκίας τα οποία αγόρασε από τη Ρωσία.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται στη δεύτερη ημέρα η διαδικασία παράδοσης των S-400 όπου στην Αεροπορική Βάση Μουρτέντ στην  Άγκυρα προσγειώθηκε και το τέταρτο αεροπλάνο που μετέφερε τους σχετικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε χθες όπου χθες έφτασαν 3 μεταφορικά αεροσκάφη με πρώτους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.Η παράδοση των αμυντικών συστημάτων ξεκίνησε και συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί με τη Ρωσία.

Τα Αντιαεροπορικά Συστήματα  S-400 θα παραδοθούν σε τρεις φάσεις.

Το δεύτερο γκρούπ του αεροπορικού αμυντικού συστήματος θα μεταφερθεί πάλι με αεροπλάνο ενώ το τρίτο  και Τελευταίο  που θα αποτελείται από 120 πυραύλους θα μεταφερθεί με πλοία στα τέλη του καλοκαιριού.

Απίθανο πάντως  είναι η Τουρκία να μπορέσει να τους αναπτύξει και να εκτελέσει την πρώτη βολή ώστε το Σύστημα να καταστεί αποδεκτό  επιχειρησιακό μέχρι το τέλους του έτους που έχουν στόχο οι Τούρκοι …Για τις αρχές του Φθινοπώρου που αναφέρουν οι ίδιοι δεν το συζητάμε κάν