Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην Εκδήλωση για τα 190 χρόνια της ΣΣΕ! (φωτό)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρέστησαν στην εκδήλωση για τα 190 χρόνια λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Βάρη Αττικής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή, χαρά και ικανοποίηση, η ευκαιρία να βρίσκομαι μαζί με τους σπουδαστές και το προσωπικό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, μιας Σχολής που προσφέρει ένα ομολογουμένως εθνικό έργο.

 Υποκλίνομαι με σεβασμό στην πολεμική της σημαία και αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας, Αξιωματικούς και Ευέλπιδες, που θυσιάστηκαν ηρωικά στα πεδία των μαχών, τιμώντας τον αέναο όρκο-υπόσχεση των Ελλήνων «Ού καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά… Την πατρίδα δε ουκ ελάσσω παραδώσω…».

????????????????????????????????????

 Χαιρετίζω τους σπουδαστές αδελφούς μας από την Κύπρο, καθώς και σπουδαστές από την Αλβανία, την Αρμενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, την Ιορδανία, τη Μολδαβία, τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη. Θέλω να ξέρουν ότι τους θεωρούμε ως μόνιμους πρέσβεις φιλίας της Ελλάδας στη χώρα τους.

 Αυτή είναι μια άλλη δύναμη της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την τελευταία μου επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, όπου απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν ελληνικά εμβατήρια, πιστεύοντας βαθιά στις αρχές που μοιράστηκαν με τους Έλληνες συμμαθητές τους.

 Τιμάμε σήμερα τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του αρχαιότερου Ανώτατου Εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 21η Δεκεμβρίου 1828. Ξεκινάμε σήμερα μια χρονιά που θα έχει ως αποκορύφωμα την 21ηΔεκεμβρίου αυτού του έτους. Θα προετοιμαστεί μια σειρά μεγάλων εκδηλώσεων για τη Σχολή Ευελπίδων, την ιστορία της και το μέλλον της.».