Πολύ κοντά σε συμφωνία είναι το Ισραήλ με τη Χαμάς για τους Ομήρους

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισραήλ.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα στις 8 μ.μ. τοπική ώρα «υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας», αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τους Times of Israel οι ισραηλινοί αξιωματούχοι συνεδριάζουν για να δώσουν την τελική έγκριση για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς.

Πριν από αυτή τη συνεδρίαση στις 8 μ.μ., το υπουργικό συμβούλιο πολέμου και το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσουν για να εγκρίνουν επίσης τη συμφωνία.

Ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ είπε ότι η επιστροφή των ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στις 7 Οκτωβρίου είναι ένας βασικός παράγοντας που θα βοηθήσει το Ισραήλ να «κερδίσει τον πόλεμο».

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά ευαίσθητες ημέρες για την ισραηλινή κοινωνία», είπε ο Γκαντζ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής περιοδείας στο βόρειο Ισραήλ.

Την ώρα που ανακοινώθηκε το ενδεχόμενο συμφωνίας, οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές του βορείου Ισραήλ.Περισσότερα Άρθρα