Πώς γίνεται να «χτυπηθεί» ο …Seawolf του USA NAVY;

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο CNN ότι το μπροστινό μέρος του υποβρυχίου υπέστη ζημιές και ότι θα υπάρξει «πλήρης έρευνα και πλήρης αξιολόγηση» του περιστατικού.

Το USS Connecticut είναι ένα από τα τρία υποβρύχια κλάσης Seawolf του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, με τιμή περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Το υποβρύχιο βάρους 9.300 τόνων και μήκους 353 ποδιών, που τέθηκε σε λειτουργία το 1998, τροφοδοτείται από έναν μόνο πυρηνικό αντιδραστήρα και επανδρώνεται από 140 ναύτες.

Καθώς είναι μεγαλύτερο ακόμη και από τα νεότερα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Virginia, το USS Connecticut μπορεί να μεταφέρει περισσότερο οπλισμό από άλλα επιθετικά υποβρύχια των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων έως και 50 τορπιλών καθώς και πυραύλων κρουζ Tomahawk, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Και παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 20 ετών, είναι επίσης τεχνολογικά προηγμένο με τις αναβαθμίσεις των συστημάτων του που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι είναι «εξαιρετικά αθόρυβο, γρήγορο, καλά εξοπλισμένο και εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες».

«Αυτά τα υποβρύχια έχουν μερικές από τις πιο προηγμένες -στην πραγματικότητα τις πιο προηγμένες- υποβρύχιες δυνατότητες», δήλωσε ο Alessio Patalano, καθηγητής πολέμου και στρατηγικής στο King’s College του Λονδίνου.

Σχόλιο Μυστήριο είναι  πως είναι δυνατόν να χτυπηθεί ή να συγκρουστεί ένα τέτοιο Υποβρύχιο χωρίς να το πάρει χαμπάρι;