Πως οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν το Ρωσικό Α/Α Pantsir-S1 «SA-22» ( video)

Ένα λειτουργικό Α/Α σύστημα σαν το  SA-22 δεν θα άφηνε ποτέ να φτάσει ένας πύραυλος στο έδαφος , δήλωσε  πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας .

Το ρωσικό A/A σύστημα χτυπήθηκε  από ένα ισραηλινό πύραυλο στη Συρία ήταν είτε απενεργοποιημένο είτε ξεμείνει από πυρομαχικά.

Μετά από μια μαζική εναέρια επίθεση σε αυτό που ονομάζονταν Ιρανοί στόχοι στη Συρία την Πέμπτη, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν απελευθερώσει πλάνα που έχει ληφθεί πάνω σε πυραύλους  Spike NLOS, που φαίνεται να χτυπούν αυτό που φαίνεται να είναι Pantsir-S1 -22 Greyhound) σύστημα αεράμυνας Ρωσικής Κατασκευής

Μπορεί να υπάρξουν μόνο δυο πιθανές εξηγήσεις για μια επιτυχημένη απεργία εναντίον ενός Pantsir-S1: «Το ένα είναι ότι είχε ήδη εξαντλήσει το αποθεματικό πυρομαχικών, το άλλο είναι ότι ήταν απλά απενεργοποιημένο, δεν ήταν έτοιμο για μάχη», ανέφερε ο Aytech Bizhev , δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη επιλογή, καθώς δεν θα μπορούσε να καταστραφεί … Όταν είναι έτοιμο για μάχη, εκτελεί συνεχή επιτήρηση εχθρικών αεροσκαφών και έχει πολύ γρήγορο χρόνο αντίδρασης. Θα είχε καταστρέψει αυτούς τους πυραύλους  είτε με τα κανόνια ή τους δικούς του πυραύλους » , εξήγησε.

Το ισραηλινό πλάνο δείχνει ότι κανένα από τα όπλα του Συριακού Α/Α  δεν έδειχνε μάλιστα τον εισερχόμενο πύραυλο.

Οι τρεις ανθρώπινες μορφές που στέκονται έξω από το όχημα στο βίντεο, πιθανώς το πλήρωμα, υποδεικνύουν επίσης ότι δεν ήταν σε κατάσταση επιφυλακής τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Μπιζέφ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε το γεωγραφικό πλεονέκτημά της για να πιάσει τον στρατό της Συρίας εκτός επιφυλακής την Πέμπτη.

«Ανεξάρτητα από το πόσο καλά εκπαιδευμένο είναι το προσωπικό σας και πόσο καλό είναι το υλικό σας, γνωρίζετε ότι ο χρόνος πτήσης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας είναι μηδέν [καθώς οι χώρες έχουν κοινά σύνορα.» Επιπλέον, οι ισραηλινοί με τα  F15 και F16 μπορούν να εκτελούν  αεροπορικές επιδρομές χωρίς καν να εισέλθουν στην περιοχή της Συρίας.

ΟΙ Ισραηλινοί  Χειριστές των Μαχητικών «Πλησίασαν σε χαμηλά υψόμετρα και στη συνέχεια ξεπήδησαν  πίσω από τα Όρη του Γκολάν, πραγματοποίησαν την επίθεση και αποχώρησαν άμεσα !

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Pantsir-S1 «απαιτεί από τρία έως πέντε λεπτά να λειτουργήσει.» Η διατήρηση των συστημάτων σε πλήρη συναγερμό ανά πάσα στιγμή είναι αδύνατη, κυρίως επειδή πρόκειται να είναι απολύτως εξαντλητική για το πλήρωμα.