Πως οι Ουκρανοί χτύπησαν το «Moskva»….Ο Ρόλος των Δορυφόρων στο «ακριβές στίγμα»

 

Σύμφωνα με όσα γράφει η ρωσική δεξαμενή σκέψης Center for Analysis of Strategies and Technologies στο Telegram, οι ουκρανικές δυνάμεις απέσπασαν την προσοχή του ρωσικού πλοίου και αποπροσανατόλισαν το πλήρωμά του χρησιμοποιώντας Τουρκικής Κατασκευής drone , προτού το πλήξουν με ουκρανικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune που εκτόξευσαν από τις ακτές ανατολικά της Οδησσού.

«H Τακτική αυτή είναι γνωστή  στο ΝΑΤΟ για την παραπλάνηση του Εχθρού …και εφαρμόστηκε και στην Κρίση στα Ίμια …»

Στις 14 Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε  το χτύπημα  του πυραυλικού καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ενός από τα πιο θρυλικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την επίσημη  Ρωσική εκδοχή, πυρομαχικά πυροδοτήθηκαν στο Moskva, μετά την οποία οι ναύτες εκκενώθηκαν και το καταδρομικό διατήρησε την άνωσή του, αλλά βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν  προς το βάση στη Σεβαστούπολη.

Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι η ρωσική ναυαρχίδα χτυπήθηκε από πυραύλους Neptune με εμβέλεια εκτόξευσης έως και 280 km.

Το «Moskva» τη στιγμή του χτυπήματος του πυραύλου ήταν 46 χλμ. από το ουκρανικό νησί Serpents. και σύμφωνα με πληροφορίες οι ακριβείς συντεταγμένες δόθηκαν από δορυφόρο!

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ημιεπίσημων και σκληρά φιλοκυβερνητικών,  θρηνούν μόνο το θάνατο της ίδιας της ναυαρχίδας, ενώ οι πληροφορίες για τους νεκρούς ναυτικούς παραμένουν απόρρητες

Το Υπουργείο Άμυνας αρχικά ανέφερε για την «πλήρη εκκένωση», στη συνέχεια απλώς για την «εκκένωση» της ομάδας, αλλά δεν ανέφερε καν τα θύματα νεκρούς και τραυματίες!

Η Εκτόξευση των Πυράλων έγινε απο επάκτιο ασύστημα  απο τις ακτές της Οδησσού  και έγινε ταυτόχρονα , η πτήση των Πυραύλων ήταν  πάνω απο την επιφάνεια της Θάλασσας …Ενώ το drone απασχολούσε το πλήρωμα και την αεράμυνα του «Moskva»